АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

Социалните извращения на другарката Масларова с българските пенсионери - откровен цинизъм... Печат
Написано от Божия Божилова   

       Задават се избори и старата столетница отдавна е разработила пълна програма за спечелването им отново. С всички средства и на всяка цена! Както се пее в една стара песен: “Партизан за бой се стяга...”. В тази програма са включени всякакви сатанински планове и методи, с които комунистите разполагат в изобилие.

       Една от “блестящите” им инициативи, която отдавна вече е в ход - заделянето на 6,5 милиона лева бюджетни пари за програмата “Активно стареене”, с която е безпределно ясно, че се преследват няколко цели:

Þ    да се захрани залинелия туристически бизнес на “наши” другари, като пловдивския Георги Гергов, Николай Банев, Стефан Личев и други знайни и незнайни “партийни войни”, като се изпратят 15 000 пенсионери да почиват в петзвездните им празни хотели;

Þ    правейки това благодеяние с парите на данъкоплатците да се замажат очите на най-верните и бедни избиратели на Партията с надеждата, че пак ще ги докарат до урните, за да гласуват за хората, които унизиха достойнството им и ги доведоха до просешка тояга;

Þ    словоохотливата и празнодумна "социална" министърка да успокои гузната си съвест на изключително лош управленец с фалшивата теза, че е помогнала на “нашите родители” да почиват достойно.

       Дали Eмилия Масларова си дава сметка, че тези хора мизерстват и повечето от тях са затънали в неизплатени сметки за парно, данъци и ток, че нямат пари да си купят билети до предлаганите им курорти. Виждала ли е другарката Масларова количките, с които пазаруват същите тези хора в хранителните вериги и в които се търкалят обикновено една или най-много две кофички кисело мляко, хляб и още нещо дребно. Замисляла ли се е как се чувства човек, който години наред е принуден да харчи парите на децата си, за да посрещне най-скромните си разходи. Знае ли тя как се чувства един възрастен човек, който не може да купи подарък на внучето си. И на същия този човек - беден, съсипан и огорчен от безхаберието на управляващите, но със съхранено човешко достойнство, да предложиш милостиня, пък била тя под формата на почивка в петзвезден хотел. Всъщност, дали разбира госпожа Масларова от човешко достойнство или тази морална категория й е непозната... Навярно тя отсъства от моралния кодекс на партията, чийто идеи тя изповядва.

       Българските пенсионери определено биха се чувствали по-добре, ако  вместо курорт им бяха прибавили периодично макар и малки добавки към пенсиите, за да покрият нуждите си. Пък ако могат да заделят от тях, нека сами да решат как да ги похарчат и на какъв курорт да отидат. Както го правят всички нормални хора. Защото “социалната” министърка трябва да знае, че те са нормални хора с достойнство и трябва да имат свободата сами да определят живота и свободното си време.

       И за да излезем от територията на емоцията, предлагаме две простички и напълно изпълними инициативи, които са не само в пълномощията, но и в задълженията на социалния министър:

Þ    да се разработят и осигурят финансово (а не като “Програмата в подкрепа на майчинството”, която ту работи, ту не работи) пакет от програми за ангажиране на всички можещи и желаещи да се трудят пенсионери, които да допълват доходите си по почтен и достоен начин. Много от тези хора имат потенциал, опит и знания да допринесат за развитието на затъналата ни в корупция, простотия и безнадежност страна;

Þ    тези 6,5 милиона лева, както и определен процент от брутния вътрешен продукт да бъдат разпределени към пенсиите под разумно определен праг (например 400 лева) под  формата на тримесечни добавки или добавки за Коледа, Великден, националните празници...

       Предстоят поредните избори - време е всички почтени и нормални хора да проявят активно гражданско поведение и изпратят Емилия Масларова и нейните другари там, където им е мястото! Докога нашето общество ще толерира безобразията на своите управляващи? Докога ще подкрепя с гласовете си тяхното безкрайно реанимиране? В света на днешните управляващи царува небивала арогантност и незачитане на човешките права. Свидетели сме на непрекъснати и последователни опити за ограничаване на личната ни свобода и възкресяване на едно безвъзвратно отминало и безхаберно минало.

       Време е наистина да се сбогуваме с това минало, за да можем да продължим достойно напред...