АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

Компромис с общочовешки и демократични ценности не може да има! Печат
Написано от Димитър Попов   

 

* Позиция на Радикалдемократическата партия в България по повод назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната

 

В началото на изминалата седмица от Националния фронт за спасение на България, партия в състава на създадената преди последните избори коалиция Патриотичен фронт, поставиха ултиматум правителството да преосмисли назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, като в противен случай ще оттеглят парламентарната си подкрепа за кабинета. Само ден след това за българското общество стана ясно, че Орхан Исмаилов има отлична професионална квалификация за заемането на тази позиция, а заради характера на своята работа той никога не е членувал в партия. С две думи - изключителен експерт в тази област и безпартиен.

 

Радикалдемократическата партия изразява своята категорична подкрепа за назначаването на всеки честен, достоен, некорумпиран професионалист на високи позиции в изпълнителната власт, стига той да има необходимата квалификация и да работи в интерес на своята страна. България е демократична държава и всякакви прояви на етническа и религиозна нетърпимост са недопустими!

 

Радикалдемократическата партия подкрепя диалога между различните политически партии - не само с присъстващите в 43-тото Обикновено народното събрание, а и с тези, които не са парламентарно представени, но компромис с общочовешки и демократични ценности не трябва да се прави на никаква цена!

 

21 ноември 2014 г.