АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

Позицията на РДП за събитията в Ирак Печат
Написано от РДП   

Радикалдемократическата партия в България (РДП) изразява своята категорична подкрепа на официалната българска позиция за отстраняване на диктатора Саддам Хюсеин в Ирак. Ние считаме, че решението на ХХХIХ Обикновено народно събрание и действията на българското правителство отстояват националните интереси на Република България.


За нас иракският проблем не трябва да се разглежда на плоскостта война-мир. Ние разглеждаме проблема на плоскостта диктатура-демокрация и още по-важно - проблемът вече е тероризъм или цивилизация. Още повече, че ние се чувстваме част от тази световна цивилизация.
РДП уважава позицията на всички страни, които защитават своите политико-икономически интереси.
Не можем да не изразим нашето съжаление, че ООН и Съвета за сигурност не успяха да намерят политическо решение, което да избегне войната. Това показва, че новата ситуация, в която живее света, налага да се започне процес на реорганизация на международните организации в съответствие с модерните международни стандарти.
РДП призовава българските институции и парламентарно представените политически сили последователно и активно да защитават националните интереси на България за отстраняването на диктатора Саддам Хюсеин и участието ни в демократизирането на Ирак.