АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

Становище на Националния партиен съвет на Радикалдемократическата партия, прието на 10. 05. 2003 г. Печат
Написано от РДП   
Разтревожени сме от случващото се в България през последно време. Няма и ден без нов скандал за връзка на чиновници, политици и магистрати със съмнителни хора, със съмнителен бизнес.
Не за пръв път в новата история на изстрадалата ни родина се оказва, че икономически групировки имат влияние върху управляващото мнозинство и върху отделни членове на правителството.
Призоваваме министър-председателя да предостави на прокуратурата цялата информация, с която разполага правителството по тези въпроси.
Призоваваме за същото и останалите парламентарно представени партии, защото те също притежават подобна информация . Така те ще дадат заявка за честно управление при спечелване на следващите избори.
Убедени сме, че избрания начин на уреждане на бизнес-отношения между икономическите групировки и техните представители в управлението на държавата, израз на което е водената в момента компроматна война, не е в интерес на обществото, на институциите, на политическите сили, представени в парламента, както и на самите групировки.