АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

Преди двадесет години всички ние оцветихме нашата мечта и я нарекохме „синята идея”! Печат
Написано от РДП   

Слово на председателя на РДП, Захари Петров, при откриване в София на кампанията на Синята коалиция за изборите за европейски парламент

Скъпи приятели,

Преди двадесет години вятърът на промяната в Източна Европа донесе надежда на милиони българи. На мястото на насажданите от тоталитарния режим атеизъм, национален нихилизъм, доносничество, раболепие, ние получихме възможност да възстановим исконните български ценности - християнските, демократичните, европейските ценности.

Всички ние оцветихме нашата мечта и я нарекохме „синята идея”.

Успяхме в първата си задача - да върнем България в семейството на европейските демократични държави.

Допуснахме и грешки. И всяка наша грешка увеличаваше силата на нашите противници, за да теглят България назад.

Днес вече натрупахме опит и мъдрост. И подобно Херкулес ще отнемем единствения източник на сила от враговете ни и ще ги захвърлим в политическото небитие.

Готови сме със следващата си задача. А тя е - след като изтрием клеймото на корумпирана и разбойническа държава, сложено от управляващите ни през последните 8 години, да направим българина поне среден европеец по показателите сигурност, доходи и качество на живот.

Регистрираната преди повече от 100 години Радикалдемократическа партия, партията на Тодор Влайков, Найчо Цанов, Антон Страшимиров, Петко Тодоров, Алеко Константинов, Пейо Яворов, бе възстановена през 1990 г. в името на синята идея.

Затова и днес мястото на РДП е в Синята коалиция. Ще участваме с разум и сърце. И ще победим.

Желая на всички прекрасно настроение и двойна изборна победа!