АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

ДЕКЛАРАЦИЯ на софийските организации на БСДП и РДП Печат
Написано от Димитър Попов   
Ние, членовете на БСДП и РДП в гр. София, като представители на партии с демократични традиции, останахме верни на обещанието, дадено пред избирателите - посредством Синята коалиция да изградим един дългосрочен политически проект.

Ние нямахме съмнения, че Синята коалиция трябва да участва със свой кандидат в частичните избори за кмет в гр. София. Затова регистрирахме коалиция “Синя София”, номинирахме кандидат за кмет на гр. София и ги предоставихме на нашите партньори. Подписаното споразумение за подкрепа на ГЕРБ от СДС и ДСБ обезсмисля по-нататъшното ни упорство. При стеклите се обстоятелства, ние няма да издигнем отделен свой кандидат, за да не допринесем с отклоняването на гласове да се достигне до балотаж. В този смисъл подкрепяме без условия кандидатурата на партия ГЕРБ за кмет на София, а именно г-жа Й. Фандъкова. Това наше решение е продиктувано и от желанието да не се дава възможност за реституиране на претенциите на БСП, партията, виновна за разграбването на държавата и която българския избирател наказа с вота си на последните избори.

В бъдеще, в името на гражданите на столицата, ние сме готови да помогнем за успешното приключване на мандата, започнат през 2007 г. Ще настояваме градската управа приоритетно да се стреми тежестта от трудностите, породени от настоящата криза да бъде справедливо разпределена, както и да възстановим водещата роля на столицата в завръщането на истинските духовни ценности в културния живот на страната.

Готови сме да се включим с наши специалисти и идеи в реализиране на тези ни намерения, защото нашето искрено желание е София да стане град, в който българите да виждат реализирани своите разбирания за модерна столица. А за това са необходими обединените усилия на всички граждани, които мислят с критериите на съвременна Европа.

20 октомври 2009 г.

За БСДП:                                                           За РДП: (Хр.Чешмеджиев)                                           (Ек.Славова)