АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

РДП ще участва в ОДЦ и президентските избори Печат
Написано от РДП   

 

На своя партиен празник - 11 май, ние, заедно с нашите традиционни политически партньори - ПП Обединени земеделци и БСДП, обявихме инициатива за консолидация на дясноцентристките партии около една кандидат-президентска двойка.

 

Предвидихме, че ще има противопоставяне по линията про- и анти- европейския път на България и че използването на президентските избори за преброяване на електората на отделните партии може да струва скъпо на демократичното бъдеще на страната.

 

След допитване до нашите членове и симпатизанти, разработихме желания от нас профил на кандидата за президент, който беше обсъден и одобрен от още 11 формации, преимуществено непредставени в парламента.

 

Приехме подадената ръка от партията Български демократичен център (БДЦ) и на 21 септември 2016 г. подписахме споразумение за създаване на Обединен демократичен център (ОДЦ), който на 8 октомври 2016 г. даде първата си пресконференция.

 

Съпредседателят на БДЦ - д-р Красимира Ковачка, обяви, че за нас предстоящите избори са преди всичко състезание между личности, програми и визии за развитието на страната. ОДЦ ще проведе срещи с кандидат-президентските двойки в център-дясно и на 16 октомври ще обяви кого ще подкрепи.