АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

Обединение - да, но без вливане, сливане, саморазпускане... Печат
Написано от Захари Петров   

 

 

ГЕРБ и ОП спечелиха изборите с над 1 млн. гласували за тях. Но са достатъчни 100 -200 души /само/организирани на жълтите павета, за да променят решенията им, взети самостоятелно или под диктовка на обстоятелствата. Следователно, те не управляват, а присъстват в управлението на държавата и правят всичко възможно да продължат отдалата им се възможност максимално да се възползват от това. И разбира се, за сметка на обикновения българин.

Има ли алтернатива на това управление? Има! И тя не е в парламентарно представените БСП и ДПС. Не е и в натрапчиво пробутваната ни президентска форма на управление.

В човешката история предприемачите са се появили много преди политиците. Последните събития потвърждават, че важните решения в сегашния глобален свят са подчинени на икономически, не на идеологически съображения.

Затова да се обърнем към търговските взаимоотношения. Когато се обяви голяма поръчка, има два варианта. Или се явява голяма фирма, която печели проекта и впоследствие сключва договори с малки фирми като съизпълнители на специфични работи по проекта. Или се създава консорциум от малки фирми, които да изпълнят проекта (Консорциум е договорно обединяване на търговци за осъществяване на определена дейност).

В демократичното пространство (както обикновено се нарича освободеното от коалицията СДС политическо пространство) в момента няма нито една партия, способна да стане обединяващ център за останалите (това, което бяха ДСБ и СДС за Синята коалиция и ДБГ и ДСБ за Реформаторския блок).
Следователно, единственият вариант е обединение на всички несъгласни със статуквото партии, граждански обединения и отделни граждани около програма за успешно развитие на България. Без вливане, сливане, саморазпускане и др.

Нека представителството на обединението бъде поверено на хора с организаторски качества (задължително да не са изявени партийно, избрани може би с кастинг), а партиите и техните лидери да помогнат в написването на програмата.

И ако имаме волята и силата да сторим това, избирателите ще ни подкрепят!


Захари Петров - председател на Радикалдемократическата партия в България