АКТУАЛНО

 

Политическата инициатива „Синя София“ се регистрира за участие в изборите под името „КОД (ДДД-Д3, БДФ)“. Регистрацията се подкрепя и от Радикалдемократическа партия (РДП), БЗНС - София, Българска нова демокрация, НДСВ, Съюз на репресираните, Съюз на свободните демократи, Атлантически съвет.

 

Избирателите в София ще имат възможност да гласуват с един и същ номер на бюлетината - „89“ - за проф. Вили Лилков - за кмет на София, за общински съветници на „Синя София“, за районни кметове на „Синя София“.

 

 

Разумният избор на радикалдемократите в София за кмет на столицата е проф. Вили Лилков - заради неговата биография на учен, политик и демократ. Но има още една причина да гласуваме за проф. Вили Лилков. Той е поел първа глътка въздух в особено значимия за РДП Видински край. Там, където Найчо Цанов е положил основите на Радикалдемократическата партия (РДП) и е формулирал девиза на поколения радикалдемократи: „Народът е господар в страната си“. Тук е мястото да припомним, че едни от най-добрите години за развитието на Видин се свързват с годините, когато местният общински съвет е доминиран от тамошните съпартийци на своя именит съгражданин Найчо Цанов.

 

В годините след Първата световна война, особен принос имат кметовете на Видин от РДП - д-р Асен Цанов и Никифор Недев. Д-р Асен Цанов е първият видински кмет с висше образование, племенник на Найчо Цанов, доктор по право, завършил престижния Хайделбергски университет, а Никифор Недев е един от стожерите на радикалдемократите в града, дългогодишен общински съветник и помощник-кмет.

Наред с грижите на общината по изхранването на градското население и възстановяването на градския живот в следвоенните условия, вниманието на градоначалниците се съсредоточава върху електрифицирането на града. Именно то, както и откритата през 1923 г. жп връзка със София и страната, спомагат за икономическия подем на Видин. Обновяват се машините и съоръженията на съществуващите отпреди спиртна фабрика „Бдин". Основно е ремонтирана съществуващата от 1897 г. парна валцова мелница, обновена е керамичната фабрика за тухли и цигли. Създадени са ред нови предприятия. През 1922 г. заработва валцовата дизел-моторна мелница, построена е тютюневата фабрика „Загорка", отваря врати фабриката за емайлирани изделия и перлата на видинската индустрия - фабриката за порцеланови изделия.

 

Затова, отчитайки политическия опит на проф. Вили Лилков и работата му като общински съветник в продължение на 4 последователни мандата, в т.ч. и два мандата като заместник-председател на Столичния общински съвет, сме убедени, че няма как той да не е наследил от своите известни земляци стремежа за едно демократично и иновативно управление на най-голямата община в България, в името на превръщането на София в един красив и удобен за живеене европейски град.

 

 

В листата за общински съветници ние, столичните радикалдемократи, разпознаваме Иван Сотиров (преференциално гласуване с № 103) - демократ, антикомунист, с богат опит в политиката - народен представител от парламентарната група на СДС в XXXVII ОНС и от парламентарната група на ОДС в XL ОНС, както и в управлението на Столична община: бивш кмет на район Средец и заместник-кмет на Столична община.

 

Захари Петров - председател на РДП

Беззаконие, неконтролируема руска пропаганда и носталгия по комунистическия режим... Печат
Написано от Димитър Попов   

 

До

ръководствата на партиите, които се определят като

демократични (нетоталитарни) и проевропейски

 

 

Уважаеми политици, обръщамe се към вас от името на Радикалдемократическа партия!


На свое заседание, на 22 октомври 2022 г. приехме декларация, осъждаща агресията на Русия в Украйна, неконтролируемата руска пропаганда у нас и благодатната почва за нейното влияние благодарение на неизживяната носталгия по комунистическия режим.


Но времето за декларациите отмина!


Независимо, че със закон, публикуван в бр. 37 на ДВ от 5.5.2000 г., комунистическият режим в България е обявен за престъпен и сега съществуват 505 улици на името на Георги Димитров, 284 - на Васил Коларов, 130 - на Ленин, 170 - на Лиляна Димитрова, много улици на откровени терористи, като Виолета Якова, която участва в подривни акции и политически убийства и с два куршума убива генерал Христо Луков (в София, в кв. „Люлин-2“, има улица, наречена на нейно име, а в Радомир - два нейни паметника). Има и 5 улици „Брежнев“, улица „Тодор Живков“.


Призовавамe ви да възложите на вашите кметове, общински съветници, депутати, като първа стъпка да внесат искане в съответните общини, за преименуване поне на тези улици от списъка по-долу, на които се намират общинските центрове. След това ще дойде времето на останалите улици и площади и на „шмайзерите“ и „альошите“.

 


31.10.2022 г.

Захари Петров, председател на РДП

 

 

 

 

 

Списък на адреси на общини, носещи имената на „икони“ на престъпната БКП:

 

 

Адрес: Област Благоевград, с. Сатовча, пл. "Тодор Шопов" 37

Адрес: Област Бургас, гр. Средец, пл. "Георги Димитров" 3

Адрес: Област Бургас, гр. Сунгурларе, ул. "Георги Димитров" 2

Адрес: Област Варна, гр. Бяла, ул. "Андрей Премянов" 29

Адрес: Област Варна, гр. Дългопол, ул. "Георги Димитров" 105

Адрес: Област Видин, гр. Грамада, пл. "Мико Нинов" 1

Адрес: Област Видин, гр. Димово, ул. "Георги Димитров" 137

Адрес: Област Видин, с. Бойница, ул. "Георги Димитров" 1

Адрес: Област Видин, с. Ружинци, ул. "Георги Димитров" 31

Адрес: Област Видин, с. Чупрене, ул. "Асен Балкански" 55

Адрес: Област Враца, гр. Мизия, ул. "Георги Димитров" № 25-27

Адрес: Област Враца, с. Хайредин, ул. "Георги Димитров" 135

Адрес: Област Добрич, с. Крушари, ул. "9-ти септември" 3 А

Адрес: Област Монтана, гр. Брусарци, ул. "Георги Димитров" 85

Адрес: Област Монтана, с. Медковец, ул. "Георги Димитров" 26

Адрес: Област Монтана, с. Якимово, ул. "Комсомолска" 8

Адрес: Област Пазарджик, с. Лесичово, ул. "Никола Чочков" 11-13

Адрес: Област Перник, гр. Брезник, ул. "Елена Георгиева" 16

Адрес: Област Перник, гр. Трън, пл. "Владо Тричков" 1

Адрес: Област Плевен, гр. Долни Дъбник, ул. "Христо Янчев" 59

Адрес: Област Плевен, гр. Искър, ул. "Георги Димитров" 38

Адрес: Област Плевен, гр. Кнежа, ул. "Марин Боев" 69

Адрес: Област Пловдив, гр. Брезово, ул. "Георги Димитров" 25

Адрес: Област Силистра, гр. Алфатар, ул. "Йордан Петров" 6

Адрес: Област Силистра, с. Кайнарджа, ул. "Георги Токушев" 10