АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ РДП И ЕНП Печат

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО
МЕЖДУ
РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ (РДП)
И
СДРУЖЕНИЕ „ЕВРОПЕЙСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ" (ЕДП)

Ние, представителите на ЕДП и на РДП, като отчитаме, че
1. Правителството на тройната коалиция забави развитието на демократичния процес в страната ни, създава условия за разширяване на бедността, престъпността и корупцията, а не на свободното предприемачество и повишаване качеството на живот на отделния гражданин.
2. Смяната на политическото статукво изисква консолидиране на дясноцентристкото политическо пространство,
3. Имаме общи политически принципи, основани на просперитет на страната и на българската общност, социално пазарно стопанство, запазване и развитие на националните традиции и християнски добродетели,
4. Споразумението между ЕДП, ГЕРБ и ЗНС за изборите за Европейски Парламент и участието на Николай Младенов , член на Управителния Съвет на ЕДП в листата на ГЕРБ е важна предпоставка за избиране на максимален брой депутати в групата на ЕНП-ЕД

СЕ СПОРАЗУМЯХМЕ за следното:
1. Да предприемем практически стъпки за единодействие при създаване, популяризиране и реализиране на десен проект за бъдещето на България.
2. Да мобилизираме своите членове и симпатизанти за участие в изборите на 20 май 2007 г., в подкрепа на листата на „ГЕРБ”.
3. Да работим съвместно за силна гражданска подкрепа с цел създаване на ефективна и отговорна десница, която да управлява страната след следващите парламентарни избори.
4. Регулярно да съгласуваме политическите си действия както в парламента, така и в извънпарламентарното политическо пространство.

08.05.2007

ЕДП                                              РДП
Димитър Абаджиев                  Захари Петров