АКТУАЛНО

 

Политическата инициатива „Синя София“ се регистрира за участие в изборите под името „КОД (ДДД-Д3, БДФ)“. Регистрацията се подкрепя и от Радикалдемократическа партия (РДП), БЗНС - София, Българска нова демокрация, НДСВ, Съюз на репресираните, Съюз на свободните демократи, Атлантически съвет.

 

Избирателите в София ще имат възможност да гласуват с един и същ номер на бюлетината - „89“ - за проф. Вили Лилков - за кмет на София, за общински съветници на „Синя София“, за районни кметове на „Синя София“.

 

 

Разумният избор на радикалдемократите в София за кмет на столицата е проф. Вили Лилков - заради неговата биография на учен, политик и демократ. Но има още една причина да гласуваме за проф. Вили Лилков. Той е поел първа глътка въздух в особено значимия за РДП Видински край. Там, където Найчо Цанов е положил основите на Радикалдемократическата партия (РДП) и е формулирал девиза на поколения радикалдемократи: „Народът е господар в страната си“. Тук е мястото да припомним, че едни от най-добрите години за развитието на Видин се свързват с годините, когато местният общински съвет е доминиран от тамошните съпартийци на своя именит съгражданин Найчо Цанов.

 

В годините след Първата световна война, особен принос имат кметовете на Видин от РДП - д-р Асен Цанов и Никифор Недев. Д-р Асен Цанов е първият видински кмет с висше образование, племенник на Найчо Цанов, доктор по право, завършил престижния Хайделбергски университет, а Никифор Недев е един от стожерите на радикалдемократите в града, дългогодишен общински съветник и помощник-кмет.

Наред с грижите на общината по изхранването на градското население и възстановяването на градския живот в следвоенните условия, вниманието на градоначалниците се съсредоточава върху електрифицирането на града. Именно то, както и откритата през 1923 г. жп връзка със София и страната, спомагат за икономическия подем на Видин. Обновяват се машините и съоръженията на съществуващите отпреди спиртна фабрика „Бдин". Основно е ремонтирана съществуващата от 1897 г. парна валцова мелница, обновена е керамичната фабрика за тухли и цигли. Създадени са ред нови предприятия. През 1922 г. заработва валцовата дизел-моторна мелница, построена е тютюневата фабрика „Загорка", отваря врати фабриката за емайлирани изделия и перлата на видинската индустрия - фабриката за порцеланови изделия.

 

Затова, отчитайки политическия опит на проф. Вили Лилков и работата му като общински съветник в продължение на 4 последователни мандата, в т.ч. и два мандата като заместник-председател на Столичния общински съвет, сме убедени, че няма как той да не е наследил от своите известни земляци стремежа за едно демократично и иновативно управление на най-голямата община в България, в името на превръщането на София в един красив и удобен за живеене европейски град.

 

 

В листата за общински съветници ние, столичните радикалдемократи, разпознаваме Иван Сотиров (преференциално гласуване с № 103) - демократ, антикомунист, с богат опит в политиката - народен представител от парламентарната група на СДС в XXXVII ОНС и от парламентарната група на ОДС в XL ОНС, както и в управлението на Столична община: бивш кмет на район Средец и заместник-кмет на Столична община.

 

Захари Петров - председател на РДП

Инициативите на РДП
РДП е за силна и демократична СИНЯ БЪЛГАРИЯ! Печат

 

Радикалдемократическата партия в България (РДП) ще се яви на предстоящите избори както за членове на Европейския парламент, така и за народни представители, в състава на коалиция СИНЯ БЪЛГАРИЯ”!

 

РДП е създадена през 1906 г. Веднага след нейното възстановяване през 1990 г., ние, радикалдемократите пренаписахме партийната програма, като запазихме основните принципи на радикалдемократизма, но с изцяло нова, дясноцентристка икономическа програма.


В началото на промените през 90-те години на ХХ век, РДП беше партията, която изведе като приоритет морала в политиката и духовното израстване на народа ни. Партийните издания - вестник Век 21 и списание Демократически преглед, даваха трибуна на публикации на наши и чужди автори, така необходими за изграждане на политическа култура и етика след близо половинвековния, еднопартиен, диктаторски режим.


РДП беше един от най-активните членове на успешната коалиция „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ” (СДС)! Следвахме синята идея и бяхме част от синята идея!

 

Създадохме проектите:

 

 • Почит към държавните символи - знаме, герб и химн;
 • Запазване и развитие на традициите;
 • Издигане на ролята на семейните и християнски ценности;
 • Развитие на връзките с българската диаспора.

 

За съжаление краткия живот на правителството на СДС - с премиер Филип Димитров, не позволи тяхното популяризиране и осъществяване.


Милиони хора повярваха в СИНЯТА ИДЕЯ, но съпротивата на върхушките на Българската комунистическа партия (БКП) и на Държавна сигурност (ДС), както и користните действия на много „нови“ политици, не позволиха нейната пълноценна реализация в живота на българина.


Постигнахме немалко - членство в Европейския съюз (ЕС) и Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). Но всеобща е неудовлетвореността - можеше много, много повече!

 

Затова ние, радикалдемократите, ще вложим опита, възможностите и желанието си, за да може коалиция СИНЯ БЪЛГАРИЯ да върне надеждите и да стане катализатор на един силен национален порив за изграждане на просперираща и демократична България - в силна Европа!

 

Захари Петров - председател на РДП

 

 
Кандидатска листа на коалиция ВЪЗХОД за изборите за Европейски парламент Печат

 

Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ 
№ 212-ЕП
София, 23.04.2019

ОТНОСНО: регистрация и обявяване на кандидатската листа на коалиция ВЪЗХОД с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 г.

Постъпило е предложение от коалиция ВЪЗХОД, подписано от Цветан Венциславов Манчев в качеството му на председател и представляващ коалицията, заведено под № 20 на 22 април 2019 г. в регистъра на кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България, за регистрация и обявяване на кандидатската листа на коалиция ВЪЗХОД с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 г., както следва: Емил Торком Мечикян, Марин Тодоров Вутов, Татяна Димитриевна Булару, Венера Михайлова Анастасова, Лъчезар Александров Алексиев, Трифон Георгиев Трифонов, Емануела Чавдарова Николова, Генади Петров Генадиев, Теодор Димитров Страшимиров, Генади Иванов Гатев, Миглена Николаева Владова-Стрелковска, Лъчезар Георгиев Заркин, Антоанета Георгиева Ковачева-Анастасова и Росица Николова Стоянова.

Коалицията е регистрирана с Решение № 112-ЕП от 9 април 2019 г. на ЦИК за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Към предложението са приложени заявления-декларации по чл. 365, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 3, ал. 3 ИК от кандидатите – 14 бр.

По преписката е представено писмо с вх. № ЕП-04-03-54 от 23.04.2019 г. от ГД „ГРАО“ в МРРБ за извършена проверка на кандидатската листа на коалиция ВЪЗХОД, от която е видно, че лицата, посочени в листата, отговарят на условията на чл. 351, ал. 1 от Изборния кодекс и т. 1 от Решение № 73-ЕП от 5 април 2019 г. на ЦИК.

Централната избирателна комисия счита, че са налице изискванията на чл. 351, ал. 1, чл. 364, чл. 365, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс и Решение № 73-ЕП от 5 април 2019 г. на ЦИК за регистрация на кандидати за членове на Европейския парламент от Република България, издигнати с кандидатска листа на коалиция ВЪЗХОД за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 12 във връзка с чл. 365, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

РЕГИСТРИРА И ОБЯВЯВА кандидатската листа на коалиция ВЪЗХОД с кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 26 май 2019 г., както следва:

 

1.

Емил Торком Мечикян

2.

Марин Тодоров Вутов

3.

Татяна Димитриевна Булару

4.

Венера Михайлова Анастасова

5.

Лъчезар Александров Алексиев

6.

Трифон Георгиев Трифонов

7.

Емануела Чавдарова Николова

8.

Генади Петров Генадиев

9.

Теодор Димитров Страшимиров

10.

Генади Иванов Гатев

11.

Миглена Николаева Владова-Стрелковска

12.

Лъчезар Георгиев Заркин

13.

Антоанета Георгиева Ковачева-Анастасова

14.

Росица Николова Стоянова

 

На регистрираните кандидати да се издадат удостоверения.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му

Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

 

 
На дълъг път се тръгва с армада, а не само с един кораб... Печат

 

 

ДО ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ПАРТИИ И

КОАЛИЦИИ ОТ ДЯСНОЦЕНТРИСТКОТО

ПРОСТРАНСТВО, РЕГИСТРИРАНИ ЗА

УЧАСТИЕ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ

 


ОТВОРЕНО ПИСМО


ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ СЪВЕТ НА КОАЛИЦИЯ „ВЪЗХОД”


(БДС „РАДИКАЛИ”, ДВИЖЕНИЕ ДЕМОКРАТИЧНО ДЕЙСТВИЕ, ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ, РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ, СЪЮЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ)

 

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,


Изборите за членове на Европейския парламент поставят пред нас, партиите от демократичното дясноцентристко пространство, сериозен и важен тест : способни ли сме заедно да се противопоставим на парламентарно представеното политическо статукво, което не може да защити стремежите на българските граждани да живеят в  просперираща и демократична държава - равноправен и уважаван член на Европейския съюз?


Разбира се, всяка от нашите формации носи своето минало, успехите и неуспехите в политиката. След няколко поредни опита един или друг да си присвои плюсовете, а да прехвърли минусите на останалите си партньори, е време да направим преоценка и да вземем не само разумно, но и очаквано от много избиратели политическо решение - да се явим на предстоящите избори заедно, в условията на равнопоставеност и демонстрирайки взаимно уважение. Това решение има своето важно основание – да върнем в българските граждани усещането за справедливост и житейска перспектива да се успява по правилата. Ще го направим само ако потиснем нашите различия и личностните си проблеми в името на голямата цел.


България очаква това решение. Ние протягаме ръка за общо участие в изборите, защото не бихме желали за пореден път демократичните партии да участват в една безсмислена и неуспешна конкуренция, от която ще спечели единствено политико-икономическата мафия.


Имаме съвсем малко време, за да решим как ще участваме в изборите - заедно или поотделно. Уверяваме Ви, че каквото и решение да вземете, ние сме готови за предстоящата кампания и ще направим всичко, което е по силите ни, за да постигнем желания от избирателите ни резултат.

 

На дълъг път се тръгва с армада, а не само с един кораб…

 
Регистрация на коалиция ВЪЗХОД за участие в изборите за Европейски парламент Печат

 

Централна Избирателна Комисия


РЕШЕНИЕ 
№ 112-ЕП
София, 09.04.2019

ОТНОСНО: регистрация на коалиция ВЪЗХОД за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Постъпило е заявление от коалиция ВЪЗХОД, подписано от представляващите коалицията Цветан Венциславов Манчев, Стефан Титков Иванов, Валентина Василева Василева-Филаделфевс, Захари Петров Петров и Радослав Милев Кацаров, заведено под № 4 на 8 април 2019 г. в регистъра на коалициите за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Към заявлението са приложени:

1. Решение от 03.04.2019 г. за образуване на коалиция, подписано от лицата, които представляват партиите:

 • за партия „Български демократичен съюз „Радикали“ – Цветан Венциславов Манчев;
 • за партия „Движение демократично действие – ДЗ“ – Стефан Титков Иванов;
 • за партия „Единна народна партия“ – Валентина Василева Василева-Филаделфевс;
 • за партия „Радикалдемократическа партия в България“ – Захари Петров Петров;
 • за партия „Съюз на свободните демократи“ – Радослав Милев Кацаров.

Коалицията ще се представлява от петимата председатели на партиите, които я образуват, заедно и поотделно.

2. Удостоверение за актуално състояние на партия „Български демократичен съюз „Радикали“ от 29.03.2019 г. от СГС, VІ-10 състав, по ф.д. № 53/2002 г.

5. Удостоверение за актуално състояние на партия „Движение демократично действие – ДЗ“ от 29.03.2019 г. от СГС, VІ-5 състав, по ф.д. № 44/2015 г.

6. Удостоверение за актуално състояние на партия „Единна народна партия“ от 29.03.2019 г. от СГС, VІ-15 състав, по ф.д. № 337/2008 г.

7. Удостоверение за актуално състояние на партия „Радикалдемократическа партия в България“ от 26.03.2019 г. от СГС, VІ-9 състав, по ф.д. № 981/1990 г.

8. Удостоверение за актуално състояние на партия „Съюз на свободните демократи“ от 03.04.2019 г. от СГС, VІ-3 състав, по ф.д. № 82/2002 г.

9. Образец от подписите на лицата, представляващи коалицията.

10. Образци от подписите на представляващите партиите – 5 бр.

11. Образци от печатите на партиите – 5 бр.

12. Удостоверение от Сметната палата изх. № 48-00-242 от 08.04.2019 г. за внесени от партия „Български демократичен съюз радикали“ финансови отчети за 2016, 2017 и 2018 г.;

13. Удостоверение от Сметната палата изх. № 48-00-241 от 08.04.2019 г. за внесени от партия „Движение демократично действие – ДЗ“ финансови отчети за 2016, 2017 и 2018 г.

14. Удостоверение от Сметната палата изх. № 48-00-197 от 03.04.2019 г. за внесени от партия „Единна народна партия“ финансови отчети за 2016, 2017 и 2018 г.

15. Удостоверение от Сметната палата изх. № 48-00-243 от 08.04.2019 г. за внесени от партия „Радикалдемократическа партия в България“ финансови отчети за 2016, 2017 и 2018 г.

16. Удостоверение от Сметната палата изх. № 48-00-201 от 02.04.2019 г. за внесени от партия „Съюз на свободните демократи“ финансови отчети за 2016, 2017 и 2018 г.

17. Удостоверение изх. № 20-0179-39 от 08.04.2019 г. от „БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ“ АД, клон Черни връх, за открита банкова сметка на партия СЪЮЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ, по която ще се обслужва предизборната кампания на коалиция ВЪЗХОД.

18. Вносна бележка от 08.04.2019 г. от Банка ДСК АД за внесен безлихвен депозит по чл. 129, ал. 1, т. 1 ИК в размер на 2500 лева по сметка в БНБ.

19. Името и длъжността на лицето, което ще отговаря за приходите, разходите и счетоводната отчетност на коалиция ВЪЗХОД, свързани с предизборната кампания.

20. Списък от 3733 избиратели, подкрепящи регистрацията на коалицията, на хартиен носител и списък в структуриран вид на технически носител.

Заявено е искане за отпечатване наименованието на коалицията в бюлетината като ВЪЗХОД.

От протокол с вх. № ЕП-04-03-11 от 09.04.2019 г. на ЦИК от ГД „ГРАО” в МРРБ за извършена проверка на списък на избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция ВЪЗХОД в ЦИК за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. се установява спазването на разпоредбата на чл. 140, ал. 3, т. 6 от Изборния кодекс за наличие на необходимите 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията на коалиция ВЪЗХОД.

Налице са изискванията на чл. 140 от Изборния кодекс и Решение № 28-ЕП от 1 април 2019 г. на ЦИК за регистрация на партии и коалиции в ЦИК за участие в изборите членове на Европейския парламент от Република България, за регистрация на коалиция „ВЪЗХОД“.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 10, чл. 128, ал. 2 и чл. 140 от Изборния кодекс и Решение № 28-ЕП от 1 април 2019 г. на ЦИК Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

РЕГИСТРИРА коалиция ВЪЗХОД за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Наименованието на коалицията за отпечатване в бюлетината е: ВЪЗХОД.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

 

 
Традициите са си традиции! Печат

Както всяка година на 11 май 2012 г. радикалдемократите в България отбелязоха своя партиен празник - деня на светите братя Кирил и Методий.

В столицата, от 11, 30 часа, за пореден път беше отслужен традиционният молебен в църквата “Свети седмочисленици”, а от 18, 30 часа в Дома на българските композитори се проведе концерт, организиран от Фондация "Млади български таланти", с участието на Александрина Милчева, Ангел Станков, Атанас Куртев, Григор Паликаров и техните възпитаници: Агнес Данкова, Евгения Ралчева, Алек Аведисян и Руслан Апостолов. В програмата бяха включени творби от Брамс, Пучини, Шуман, Шопен, Скрябин, Моцарт, Монти, Паганини, Черкин и Панчо Владигеров.

РДП

 
Време е образованието да стане основен държавен припоритет! Печат

М Е М О Р А Н Д У М

за преодоляване на задълбочаващата се криза в българското средно образование

Толкова години след падането на комунистическия режим в България образованието продължава да е извън основните приоритети на държавата. Правителството на Обединените демократични сили стартира процес на мащабни промени в средното образование, но управляващите след тях не направиха необходимото за доразвиването и продължаването им, за да не бъдат те дискредитирани. Всичко това предизвика най-голямата учителска стачка в историята на страната ни, довела до половинчато прилагане на част от необходимите промени.

Делегираните бюджети пренесоха отговорността за финансиране на образователния процес върху директора на училището. Те осигуряват днешния ден, но не достигат за развитието на образованието. А и послужиха за повод повечето общини да абдикират от поддръжката на прилежащите им училища.

Част от българските училища притежават добра база за качествено обучение - мултимедия, лаборатории, спортна база. Но съществуват училища без компютри, в много от тях липсва качествен образователен процес. Необходима е структурна реформа.

Средното образование не е адекватно на настъпилите промени. Светът около нас много бързо се променя. Не тясна специализация, а гъвкавост и адаптивност са нужни на децата, защото научаваните днес знания могат да се окажат погрешни в деня, когато те се сблъскат с реалния живот.

Особено тревожно е състоянието на професионалните училища. Много от тях отразяват структура на икономиката преди повече от 30 години и нямат нищо общо със съвременните технологии.

Съществува и недовършеност в системата за кариерно развитие. Не е изяснен ангажимента на учителя в разработване на стратегия за развитие на училището. Еднаква е тежестта на добрия и лошия ученик, на учителя, подготвящ лауреати на международни конкурси и на учителя-чиновник.

В някои училища стартира целодневно обучение, но още не е ясно откъде ще дойдат средства за необходимото преустройство на материалната база и за хранене на учениците.

В редките случаи, когато се дискутират проблемите на заетите в образователния процес, се пропускат най-проблемните деца - тези, които не ходят на училище. Държавата не предприема необходимите мерки, за да защити правото и необходимостта от задължително за всяко дете образование, а това в бъдеще ще създаде много по-сериозни проблеми, отколкото тези със заетите в сферата на образованието.

Ние разбираме, че системата на образованието е консервативна и за реализирането на промените е нужно търпение, политическа воля и настоятелност.

Затова настояваме:

1. Незабавно да започне широка дискусия за необходимостта от модернизиране на учебните програми, методологията на преподаване, училищното управление и оценяването на преподаването в средното образование.

2. Да се постигане политически консенсус по отношение на приемането на национална стратегия за развитието на българското средно образование и нейното реализиране.

3. Да започне структурна реформа в средното образование, но с пълноценно използване на ресурса и възможностите на съвременните информационни и комуникационни технологии за съхраняване и оптимизиране на училищната мрежа в т. нар. обезлюдяващи райони.

4. Да се намери политическа воля за реално започване на децентрализация на отговорностите на държавата. Да се засили отговорността на местното самоуправление за повишаване качеството на средното образование с отчитане спецификата на района, на населяващите го общности, на потребностите в настоящето и перспективите за развитие.

5. Да се определи ясна формула на единен разходен стандарт за издръжката на ученик, която да включва основните пера и процентните съотношения между тях. Понастоящем определените годишни издръжки на един ученик трябва да покриват разходи за заплати на учители и непедагогически персонал, за полуинтернатни групи, за отопление, ток, вода и т.н. без да са указани процентните съотношения между тях.

6. Да се въведе система за идентифициране и валидиране на неформалното и самостоятелното образование, което обслужва нуждите на индивидуалния учащ се. Те подпомагат повишаването на професионалната квалификация в контекста на европейската политика „учене през целия живот”, а също и социалната интеграция, заетостта, развитието и използването на човешките ресурси в граждански, социален и икономически контекст, отговарят и на специфичните потребности на хората, нуждаещи се от интегриране или реинтегриране в системите за образование и обучение, пазара на труда и обществото.

7. Да се въведе ваучерна система за повишаване на квалификацията и ключовите компетентности на учителите на принципа „парите следват учителя в избора му на квалификационен курс”.

8. Да се поощряват добрите практики в образователния процес чрез отразяване в медиите.

9. Да се промени тромавата, двуетапна, скъпа и криеща корупционен потенциал процедура за избор на учебник с ясна и прозрачна процедура, която да е едноактова и базирана на два основни принципа:

 • Отговорност - на ниво МОН при определяне съответствието на проекта за учебник с държавните образователни изисквания, с програмите и със стандартите за графичен дизайн;
 • Пазарен механизъм - като естествен регулатор и на качеството и на количеството учебници.

10. Да се ускори процеса на интегриране на децата със специални образователни потребности и/или с хронични заболявания в системата на народната просвета. Все още са много малко българските училища, в които е създадена достъпна архитектурна среда - те са без асансьори, с неприспособени стълбища, сервизни помещения и т.н., няма адекватна подкрепяща среда от услуги, които биха улеснили децата и техните семейства при интегрирането им, липсват подходящи учебници, методика за обучението им, достатъчно подготвени педагози за работа с тях, възможност за допълнителни занимания в училището и извън него.

Отношенията в триъгълника училище-родители-деца засягат пряко всеки член на нашето общество. Качеството на отношенията между хората и между институциите се пренасят и в българското училище. Нека, стъпили на традицията, всеки от нас даде необходимото за преодоляване на задълбочаващата се криза в средното образование в България.

Радикалдемократическа партия в България

Политическа партия „Обединени земеделци”

Българска социалдемократическа партия

 
Столичните радикалдемократи издигат Захари Петров за кандидат на Синята коалиция за кмет на София Печат

Писмо на Изпълнителния комитет на РДП до националните ръководства на партиите от Синята коалиция

ДО НАЦИОНАЛНИТЕ РЪКОВОДСТВА НА БСДП, ДСБ,ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ, СДС

Уважаеми партньори,

Уведомяваме ви за решение на Софийската организация на Радикалдемократическата партия в България за издигане на кандидатурата на председателя на РДП, Захари Петров, за кандидат на Синята коалиция за кмет на Столична община.

 

продължава>
 
Радикалдемократите - в Синята коалиция Печат

      

На свое заседание от 25 април 2009 г. Националният партиен съвет на Радикалдемократическата партия в България взе решение РДП да се присъедини към Синята коалиция и в този формат, заедно с още четири политически организации - Съюзът на демократичните сили (СДС), Демократи за силна България (ДСБ), Обединените земеделци и Българската социалдемократическа партия (БСДП), да се явят съвместно на изборите за европейски и национален парламент.

 
"Съединението прави силата"... Печат
Изпълнителният комитет на Радикалдемократическата партия в България гласува РДП да се включи в изграждането на инициирания от Съюза на демократичните сили нов десен проект и определи за свой координатор в него г-жа Божия Божилова.
 
Необходимо е по-ползотворно взаимодействие на десните политически сили в страната Печат

След решение на Националния изпълнителен съвет на СДС за полагане на ново начало в отношенията между десните партии и отправена покана за участие в създаване на нов десен проект, на свое заседание на 01.03.2008 г. НПС на РДП реши:

 
 • НПС на РДП приема поканата от СДС и упълномощава председателя на РДП да подпише политическо споразумение за принципите на взаимодействие при подготовката на програмата и структурата на новия десен политически субект.
 • НПС на РДП възлага на Изпълнителния комитет да представи на групата партии, подписали споразумението, своите експерти за работните групи по създаване на програма и статут.
 • НПС на РДП предлага създаването на Съюзен политически съвет от представители на партиите и организациите, подписали споразумението, който да взима важните политически решения, отнасящи се до политическата идентичност и до взаимодействието както на партиите от споразумението, така и с тези извън него.
 
«НачалоПредишна12СледващаКрай»

Страница 1 от 2