АКТУАЛНО

На 11 май 2015 г. се навършиха 25 години от възстановяването на Радикалдемократическата партия в България!

Инициативите на РДП
СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ РДП И ЕНП Печат

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО
МЕЖДУ
РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ (РДП)
И
СДРУЖЕНИЕ „ЕВРОПЕЙСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ" (ЕДП)

Ние, представителите на ЕДП и на РДП, като отчитаме, че
1. Правителството на тройната коалиция забави развитието на демократичния процес в страната ни, създава условия за разширяване на бедността, престъпността и корупцията, а не на свободното предприемачество и повишаване качеството на живот на отделния гражданин.
2. Смяната на политическото статукво изисква консолидиране на дясноцентристкото политическо пространство,
3. Имаме общи политически принципи, основани на просперитет на страната и на българската общност, социално пазарно стопанство, запазване и развитие на националните традиции и християнски добродетели,
4. Споразумението между ЕДП, ГЕРБ и ЗНС за изборите за Европейски Парламент и участието на Николай Младенов , член на Управителния Съвет на ЕДП в листата на ГЕРБ е важна предпоставка за избиране на максимален брой депутати в групата на ЕНП-ЕД

СЕ СПОРАЗУМЯХМЕ за следното:
1. Да предприемем практически стъпки за единодействие при създаване, популяризиране и реализиране на десен проект за бъдещето на България.
2. Да мобилизираме своите членове и симпатизанти за участие в изборите на 20 май 2007 г., в подкрепа на листата на „ГЕРБ”.
3. Да работим съвместно за силна гражданска подкрепа с цел създаване на ефективна и отговорна десница, която да управлява страната след следващите парламентарни избори.
4. Регулярно да съгласуваме политическите си действия както в парламента, така и в извънпарламентарното политическо пространство.

08.05.2007

ЕДП                                              РДП
Димитър Абаджиев                  Захари Петров

 
Радикалдемократическата партия подкрепи Бойко Борисов за кмет на София Печат
ImageСлед решение на Изпълнителния си комитет Радикалдемократическата партия обвяви, че подкрепя Бойко Борисов в изборите за кмет на Столична община. Това стана ясно след днешната среща между лидера на ПП ГЕРБ и кандидат за кмет на София Бойко Борисов и г-н Захари Петров – председател на Радикалдемократическата партия.
„На свое заседание разгледахме всички издигнати до момента десни кандидатури за кмет на София и считаме, че най-достойната сред тях е тази на г-н Борисов”, заяви след срещата Захари Петров.
Радикалдемократическата партия е един от основателите на СДС и има над 100-годишна история.
 
«НачалоПредишна12СледващаКрай»

Страница 2 от 2